""

Sporcu yönüyle Vali Ziya Polat « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:14

Sporcu yönüyle Vali Ziya Polat

Sporcu yönüyle Vali Ziya Polat
Son Güncelleme :

01 Haziran 2021 - 16:26

İnsanları makam, mevkii ne olursa olsun daha yakından tanıdıkça kim olduklarını, ne yapmak istediklerini, hünerlerini görmek ve bilmek hayatı kolaylaştırmanın, zorlukların üstesinden gelmenin en önemli yolu olsa gerekiyor.

Bir vatandaş olarak ve mesleğim gereği Yozgat’ta Kamuda görev yapan Vali, Daire Müdürü ve Memur çok insan tanıma fırsatım oldu.

Yozgat’a gelmiş, gitmiş tanıdığım bütün kamu görevlilerinin tek gayelerinin bu memlekete hizmet etmek, makamın imkanları ölçüsünde bir eser bırakmak niyetlerinden en küçük şüphe duymadım.

* * * *

Dolayısı ile Yozgat’ta şimdiye kadar görev yapan Valiler, Bürokratlar ve Daire Müdürlerinin büyük çoğunluğu ile halen görüşmelerim, muhabbetim devam etmektedir.

Bu bağlamda İlimiz Valisi Sayın Ziya Polat Bey’i de gün geçtikçe ve ilimize hizmetleri ile kattığı ve katacağı değerlerle daha yakından tanımaya devam ediyoruz, hayatta nefes aldığımız süre içinde de görüşmelerimize, sohbetlerimize devam edeceğiz.

Valimiz Sayın Polat, şuana kadar gördüğüm ve gözlemlerime göre makamda oturmayı sevmeyen, hayatın her saatini mutlak surette insanlara faydalı işler yapmak isteyen bir yapısı olduğunu görmekteyim.

Çünkü haftalık mesaisini programladığı bir dizi etkinliklerle hareket halinde geçiriyor. Yozgat kent merkezinde haftanın belirli günlerinde koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında polis,jandarma ve zabıta memurlarıyla birlikte denetimlere bizzat katılarak tamamlıyor.

Hafta içinde ya da hafta sonları çarşı ve semt pazarı esnaflarını ziyaret ediyor, resmi ve özel sektör kurumlarını da dolaşıp denetliyor. Her haftanın Cuma günlerinde ise bir köye giderek Cuma namazını kılan, namaz sonrasında cami cemaatiyle sohbet edip dert dinleyen Vali Ziya Polat, köylerde  şehit ailelerini  ziyaret ediyor

En son geçen hafta gerçekleştirdiği  bir okulu denetimi sırasında farklı bir etkinliğe imza atarak sportif hünerlerini de sergiledi. Kent merkezinde özel çocukların eğitim aldığı Kanuni Sultan Süleyman okulunda ceketini çıkarıp  öğrencilerle birlikte voleybol, masa tenisi ve basketbol maçı yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.