""

Tedbirli olmaya devam « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 07:26

Tedbirli olmaya devam

Tedbirli olmaya devam
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2021 - 12:34

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir Ramazan bayramı daha pandeminin gölgesinde geldi, geçti.

Kısmi olarak, kısıtlamalarla başlayan tedbirler devamında iki haftadan fazla süren tam kapanma ile bir süre devam etti.

Hükümet tarafından alınan tedbirler sebebiyle konulan yasaklardan en çok küçük esnaf zarar gördü/görmeye devam ediyor.

Alınan tedbirler ve gerek kısmi gerekse tam kapanma kapsamındaki yasaklar sırasında kamu kurumlarının kısmi de olsa açık kalması vatandaşın sokağa çıkmasının önündeki birçok engeli kaldırmaya yetti.

* * * *

Bayram tatili, kısmi kapanma ve tam kapanma derken geçen zaman içinde gerek yasakları uygulamaya çalışan taraf gerekse bu yasaklara uymaya çalışan vatandaş deyim yerinde ise, iki arada kaldı.

Hükümet yeni tedbirleri dün itibariyle tekrar açıkladı.

Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde daha önce olduğu gibi üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

18 yaş altı gençler ve çocuklarımız ile aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanacaktır.

 

  • Bayram arifesinde görev yaptığı resmi kurum aracını şahsi işi için kullanarak mezar ziyareti yapan B. Yardımcısı!
  • Sokakta limon satan vatandaşın tezgahındaki bütün limonları satın alarak, vatandaşı evine gönderen Vali!
  • Seçim döneminde vatandaşa söz verdiği projelerin aradan 2 yıl geçmesine karşın daha bir tanesini yapamayan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.