""

Yerel seçimlere yönelik vatandaş ne diyor! « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 07:16

Yerel seçimlere yönelik vatandaş ne diyor!

Yerel seçimlere yönelik vatandaş ne diyor!
Son Güncelleme :

25 Şubat 2019 - 9:41

Hepimiz öyle ya da böyle 31 Mart’ta yapılacak seçimlere ve bu seçimlerin siyasi aktörlerinin yaptığı çalışmalara odaklandık, gidiyoruz… Bu arada bir taraftan anket firmaları da boş durmuyor, vatandaşın hem seçimle ilgili nabzını tutuyor, hem de 31 Martta vatandaş, hangi partiyi daha çok tercih edecek, düşünce ve fikirlerini düzenlenen anket formuna kaydediyor…

Gazetemizin bulunduğu Bankalar caddesinde geçen hafta bir anket firması temsilcisinin dükkan dükkan dolaşarak anket yapması dikkatimi çekti… Anketöre çalışmalar nasıl gidiyor demem üzerine; siz de katılır mısınız? dedi… Olur, neden olmasın dedim. Birkaç soru sordu, cevaplarını verdikten sonra sorumu tekrar ettim… Sorumu tekrar hatırlattım. Elindeki formları şöyle bir yoklayarak, net bir rakam veremem ama şuana kadar görüştüğüm vatandaşların cevaplarına bakarak konuşacak olursam…

Bağımsız aday Kazım Aslan’a daha çok oy çıkıyor, fakat Ak Parti ve MHP’yi de vatandaşın tercih ettiğini söylemek mümkün dedi.

* * * *

Aklıma sonra birkaç gün önce Tol Çarşı Beyazhan esnaflarından bir hemşerimizle ayaküstü yaptığımız sohbet geldi… Bir süreden bu yana gazetemizi okuyamadığını, haberleri takip edemediğini söyledi. Tamam, gönderelim dedim.

Sonra biz Beyazhan esnafı olarak Kazım Başkanı destekliyoruz… Kazım başkanın kazanması için elimizden gelen desteği vereceğiz dedi.

Siyaset ve seçimlerle ilgili kaleme aldığım bazı yazılarımda bu seçimlerin renkli geçeceğini, adayların ciddi bir yarış içinde olacağını belirtmiştim.

Yapmış olduğum bu tespit şimdi daha doğru olduğunu göstermektedir. Çünkü Yozgat’ta ne zaman seçim olsa; vatandaş rengini belli etmez, kapısına gelen partiliye ben sana oy vermeyeceğim demez. Bu sefer konu farklı vatandaş, şimdiden bir karar vermiş durumda.

* * * *

Hülasa, Yozgat’ta duyduğumuz, gördüğümüz ve konuştuğumuz vatandaşlar, 31 Mart’ta seçim sandığına gittiğinde sözlerinde durup, tercihini yaparsa Kazım Aslan Bağımsız Belediye Başkanı seçilmemesi için hiçbir engel görünmemektedir.

Şunu da unutmamak lazım daha seçimlere bir aydan fazla bir zaman var… Vatandaş, bugün söylediklerini seçim gününe kadar aklında tutar mı, tutmaz mı, orası işte pek belli olmaz, bugün böyle ama yarın ne olur, ne olmaz…

Ak Parti Belediye Başkanı adayı Celal Köse ya da MHP Belediye Başkanı adayı Mehmet Erdemir, bundan sonra ne yapar, ne yapamaz, vatandaşın düşüncelerini ne kadar değiştirecek hep birlikte göreceğiz.

 

  • Seçimler öncesi ilçemizde bütün parti adayları ile birlik ve vatandaşlarımızla diyalog içerisinde bir seçim süreci yaşıyoruz diyen Başkan adayı!
  • Yozgat’ın ihtiyacı, noksan olan yatırımları hazırladığı projeleri sosyal medyadan yayınlayan Başkan adayı!
  • Asaleten atandığı makamda kurum personelleri ile samimi bir çalışma ortamı içerisinde hizmetlerine devam eden Müdür!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.