""

YİNE ALT/ÜST OLDUK! « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:07

YİNE ALT/ÜST OLDUK!

YİNE ALT/ÜST OLDUK!
Son Güncelleme :

30 Ekim 2017 - 7:00

 

 

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkında karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi. Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016’da aldığı kararda, 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00’te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceği belirtilmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınacağı bildirildi.

* * * *

Kim öle kim kala, gelecek yıl uygulanacak yeni saat sistemine ilişkin haberi neden buradan paylaştığımı merak ediyorsunuz değil mi? Hemen anlatayım… Bir arkadaşım anlattı, sende bunu köşeden yaz, paylaş herkes görsün, duysun dedi.

Bende olur vallahi yazarım, paylaşırım, herkes görsün, bilsin duysun dedim…

Şimdi sıkı durun bu yazının kaynağını oluşturan sohbeti anlatmaya geldim, hafta sonu akşamüzeriydi… Arkadaşlarla Aynalı kahvede sohbet ediyorduk… Seçimleri yaptık, yeni Hükümeti kurduk, sıra bakanları atamak üzere hararetli tartışırken… Yan masada oturan yaşlı amca bizim masaya doğru dündü. “Sen ne iş yapıyorsun?” diye sordu… Mesleğimi söyledim… Yokmu bildiğin, tanıdığın “Gazeteci” dedi. Bende “var” dedim…  Bu söyleyeceklerimi git birbir anlat dedi. Açtı ağzını, yumdu gözünü… “Bu gazeteciler ve muhalefet ne istiyor bizim namazımızdan?” deyince hepimiz  şaşırıp kaldık…

* * * *

Sonra “Amca ne oldu, namazına karışan mı var?” diye soruyla cevap verdim. Bu sohbet uzaktan uzağa olmaz masaya buyur amca dedik. Amcada bizi kırmadı, diğer masadan yarım kalmış çay bardağını alıp oturdu ve başladı anlatmaya… “Oğlum, tutturmuşlar saatlerin geri alınması diye… Medya bir taraftan… Muhalefet diğer taraftan… Yok, fazla enerji tüketiyormuş… Yok, zarar ediyormuş…” Amca çayından bir yudum alırken, bizim şoke dururumuz artmıştı… Namazdan saate, oradan enerjiye derin konulara geçmiştik…

* * * *

Amca çayını yudumladıktan sonra artık dayanamayıp sordum: – Saatle, enerjiyle namazın ne alakası var? Cevap hazır: “Var oğlum var tabi. Şu anki saat uygulaması ile Sabah namazını kaça kadar kılabiliyoruz? 7’ye 10 kalana kadar, önümüzdeki ay bu vakit Yozgat’ta kaça kadar düşecek? Yani namaz için çok erken kalkmayacağız. Hadi biz alıştık kalkıyoruz ama kalkamayanlar var. Böylece sabah namazı daha rahat ve vaktinde kılınmış olacak. Ama bu muhalefet ve gazeteciler geri alınsın diye bas bas bağırıyor… Oluyor mu hiç?

* * * *

Evet, amca bağlamıştı, saati ve enerjiyi, namaza. Oradan da bir kısım medya ve muhalefete. Öyle ya… En uzun gece de Yozgat’ta sabah namazı kılma vakti, güneş çıkma süresi Yozgat’ta 06.53’e kadar uzuyor. Bu süre Ankara’da 08.03. İstanbul’da 08.22’ye çıkıyor. Yani en azından 6 ay süresince kimsenin sabah namazına özel olarak kalkmasına gerek kalmıyor. Uyanıyor, kılıyor ve işine gidiyor. Saatler değiştiğinde her şey değişecek, sizin anlayacağınız bu değişiklikle birlikte yine alt üst olacağız haberiniz olsun.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.