""

Yozgat ve Bozok hazır mı? « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:34

Yozgat ve Bozok hazır mı?

Ülkemiz ve Yozgat gündemin yoğunluğu arasında yaz dönemini terk edip, kış döneminin hazırlıklarını telaşe içinde sürdürmektedir.

Yozgat ve Bozok hazır mı?
Son Güncelleme :

21 Eylül 2021 - 17:55

Ülkemiz ve Yozgat gündemin yoğunluğu arasında yaz dönemini terk edip, kış döneminin hazırlıklarını telaşe içinde sürdürmektedir.
Bir taraftan ekonomik sıkıntılar diğer taraftan covit-19 salgınla mücadeleye karşı peş peşe yapılan yeni açıklamalar ışığında yapılan yeni dönem planlamalarına toplum uyum ve ayak uydurmanın çabası içerisinde.
Bunun gibi daha birçok sorun devam ederken, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim dönemi başladı.
İlk, orta ve liselerde başlayan eğitim öğretim dönemi Yüksek Öğretim Kurumlarının açılmasıyla devam ediyor.
Birçok Üniversite yeni eğitim öğretim dönemine geçtiği günümüzde Yozgat Bozok Üniversitesinden kamuoyuna yansıyan haberlere göre, bütün hazırlıkların tamamlandığı, Ekim ayının ikinci haftasında bütün kademelerinde eğitimin başlayacağı bilgisi paylaşılmaktadır.
Bu durumda akla gelen en önemli soru şudur!
Yozgat ve Bozok Üniversitesi yeni eğitim öğretim dönemine hazır mı?
Yozgat ve Bozok Üniversitesinin yeni eğitim öğretim dönemine genel olarak baktığımızda elbette hazır olduğu söylenebilir.
Ancak şehir olarak halen alt yapı konusunda geçmişten günümüze ulaşım gibi konularda hem kentin hem de Üniversitenin devam eden sorunlarının olduğu bilinmektedir.
Öğrenciler, konaklama konusunda önemli ölçüde bir sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum. Çünkü Yozgat’ta eğitim görecek her öğrenciye yetecek kadar ve tamamı Kampüs içerisinde yer alan Yurt bulunmaktadır.
Tabi Yurtların yeterli olması öğrencilerin sosyal ve kültürel olarak ihtiyaç duyacağı diğer alanlarda eksik ya da noksanlarını kapatmıyor.
Dolayısı ile yeni dönemde Yozgat’a ve Bozok Üniversitesine geçen yıldan devam eden bu yılda yeni kayıt yaptıran az ya da çok öğrenci gelecektir.
Burada önemli olan Yozgat Bozok Üniversitesinde en az dört yıl eğitim görecek öğrencilerin Yozgat’tan güzel anılarla ayrılmalarını sağlamalıyız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.