""

HAYIRSIZ OLAN HİÇBİR ŞEY İNSANA MUTLULUK GETİRMEZ « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:07

HAYIRSIZ OLAN HİÇBİR ŞEY İNSANA MUTLULUK GETİRMEZ

HAYIRSIZ OLAN HİÇBİR ŞEY İNSANA MUTLULUK GETİRMEZ
Son Güncelleme :

28 Kasım 2016 - 7:00

Bazen insanın  karşısındakine söylemek isteyip de söyleyemediği sözler vardır. Bu sözler belki de hayat boyunca hep ertelenir ama şunu hiç unutmamak gerekir ki; hayat pamuk ipliğine bağlı zamanın geçmesidir.
Belki daha erken sonra söylesem de olur diye düşündüklerimizi söyleyemeden göçüp gideriz bu dünyadan. Hayat mucizelerle doludur; bugün varız,yarın yokuz gibi..! Hayatta yaşanan her şey sevgiyle başlar,bazen de nefretle biter..herkesin bir beklentisi vardır bu hayattan, hangimizin yok ki?

Benim bu hayattan hiçbir beklentim yok diyen bir kimse ile karşılaşmadım, şimdiye kadar, siz karşılaştınız mı?
Mesela Yozgat’ta kimi sağlıklı olmak, kimi iyi bir iş, kimi iyi bir aile, kimi başarılı bir okul hayatı, kimi gönlüne göre bir sevgili, bir eş ister. İstekler bu kadarla sınırlı mıdır?  Daha sayamadığımız birçok şey geçer herkesin gönlünden..Önemli olan her şeyin hayırlısını istemek ve dilemektir..Her  istediğiniz olmuş ama mutlu olamamışsınız.. Hayatta böyle insanlar yok mu?
Siz istediğiniz kadar isteyin bunun zaten hiçbir anlamı kalmaz..Hayırsız olan hiçbir şey insana mutluluk getirmez..Aksine onu mutsuzluğa sürükler..!

Hayat ne olursa olsun yaşamaya değer.Bu değeri bilelim ve bizi kimsenin üzmesine izin vermeyelim..!!Ve hayatı olabildiğince kendimize yakışır bir şekilde yaşayalım..!!
Ve hiç unutmayalım ki..!
Hayat yaşayabildiğimiz sürece yaşanmıştır. Dünü geri getirmek nasıl ki mümkün değilse, bir saniye sonra ya da yarın ne olacağını bilmekte mümkün değildir.

Bir kum saati düşünün bu kum saatindeki kum tanecikleri yukarı doğru akabilir mi?
Ya da güneş battığı yerden doğabilir, doğduğu yerden batabilir mi?
Dünün sıkıntılarını hafifletebilir ve düzeltebilir misiniz? Dünün yaralarını geriye çağırıp iyileştirebilir misiniz? Dünden daha genç olabilir misiniz?
Ağızdan çıkan kötü sözleri, indirilen darbeleri, verilen acıları geriye alabilir misiniz?
Bütün bu soruların cevabı kesinlikle Hayır.
Dün ebediyen gömülmüştür ve bir daha dünü gerisingeri getirmek mümkün değildir.
Bugünü son günmüş gibi yaşamak lazım.
Peki, o zaman ne yapmak gerekir?

Bu sorunun cevabını herkes kendine yakışır bir şekilde yaşayarak vermelidir belki de, fakat bir şeyi unutmamak gerekir. Bugün başka şehirlerde yaşayan insanlar gibi birçok imkânımız yoktur. Fakat Yozgat’ta huzur içinde yaşamak önemli değil mi?

Son söz olarak vatanımızda yaşıyoruz, huzur içindeyiz, etrafımızdaki sığınmacıları düşündüğümüzde ne kadar önemli değerlere sahip olduğumuzu unutmamak gerekir.

 

  • Bundan sonra sokak aralarında sağlıksız şekilde satış yapanları hep birlikte önleme sözü veren Yönetim!
  • İlçeye kazandırdıkları otobüs terminali ile vatandaşların takdirini kazanmaya devam Belediye Başkanı!
  • Yaptıkları açıklamada ortak karar olarak şiddeti önlemek bizim elimizde diyen Kadın Yöneticiler!

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.