""

AK PARTİNİN İL BAŞKANI O İSİM! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:52

AK PARTİNİN İL BAŞKANI O İSİM!

AK PARTİNİN İL BAŞKANI O İSİM!
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2017 - 7:00

Bu isim kim?

Kim olabilir gibi birçok soru gündemi bir süredir meşgul ederken, kamuoyunda sıkça konuşulan birkaç isim ön plana çıkıyor, çıkarılmaya çalışılıyor.

Mesela;

İskender Nazlı, Ertuğrul Bölükbaşı, Çelebi Altuntaş, Hüseyin Durusoy, Nurullah Nurdoğan aklıma ilk gelen isimler…

Hepsi arkadaşımız, kardeşimiz, her birini ayrı ayrı sever, sayarım. Fakat hiç birisi Ak Parti İl başkanı olmaz, olamaz, kesin olan bir şey var ki; yapmazlar.

Keşke yapsalar da içlerinden birisi İl başkanı diğerleri de yönetim kurulu olarak, görev yapsalar… Bu memleketin kafası çalışan, iş yapabilecek, cesaretli insanlara ihtiyacı olduğu her zaman söyledim.

Fakat siyaset bu, siyasette iki kere iki her zaman dört yapmaz hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak şu anda isimler arasında gizliden gizliye bir yarış olduğu muhakkak, bu yarış birileri tarafından başlatılmış değil, kendiliğinden başlayan bir yarış olduğunu söylemeliyim.

En başta söylediğim birkaç isim vardı… Celal Köse ve Sibel Yıldırım gibi… Celal Köse TSO için ön çalışma yaptığını herkes biliyor. Sibel hanımın ise, ismini kamuoyuna ilk biz duyurduk, kendisi telefon ile aradı… Yazmasaydınız, benim böyle bir düşüncem yok, ama partim ne derse ben oradayım, bir görev verilirse almam diyemem demişti. Hakeza Çelebi Altuntaş’ta aynı şekilde ifadeler kullanarak, başkanlık gibi bir düşüncesinin olmadığını, her zaman partimin bir neferi gibi çalışmaya devam edeceğim demişti.

Aldığım son bilgilere göre bugün yarın bu iş neticelenecektir. Bu arada bir hatırlatmada bulunayım; talip olunan makam sıradan bir makam değil, deyim yerindeyse adeta ateşten gömlek, en son yaşananlar bunu gösterdi. Harun Bey mesela Ak partiye yıllarca başarılı bir şekilde İl Başkanlık etti. Dönem içinde yapılan seçimlerde partisinin başarısı için çalıştı. Ya şimdi?

Demem O ki; gereksiz bir yarışa girip, kırıp dökmeye gerek yok. Daha önce yazdım, eski İl başkanlarının durumları malum, hatırlanıyor mu? Hangisinin hatırı sayılır, hangisine protokollerde yer verilir ya da ahde vefa gösterilir?

Fakat dikkat buyurun ortada garip olan bir başka durum daha var; bu kararı neden Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal değil de Genel Başkan verecektir.

Bu kararı Milletvekilleri vermeyeceğine göre veya iddia odur ki; fikirleri dahi sorulmayacağına göre, genel olarak düşünecek olursak henüz adı konmamış ortada bir sorun var demektir.

Peki, bu sorun ya da sorunlar ne olabilir? Birincisi verilecek raporlara göre İl Başkanını belirleyecek Genel Başkan bu konuda Milletvekillerine güvenmiyor olabilir…

İkincisi ise, Milletvekillerinin de metal yorgunluğu dikkate alınarak, objektif bir karar vermeyecekleri düşünülebilir.

Tekrar edeyim az kaldı, O isim deyim yerindeyse akşam-sabah ataması yapılarak, göreve başlayacak, teşkilatları toparlayacak, kalınan yerden yol almaya devam edecektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.