""

ALİ ABİ BAŞLADI ÇALIŞMALARA « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:12

ALİ ABİ BAŞLADI ÇALIŞMALARA

ALİ ABİ BAŞLADI ÇALIŞMALARA
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2018 - 7:00

Yozgat insanını mutlu etmek ya da mutsuz etmek her zaman çok basittir diye sohbete başladığımda karşımdakilerin biran duraksadığını sonra ne demek istediğimi anladıklarını buradan bir kez daha tekrar etmiş olayım…

Şöyle ki, Yozgat insanı; Cumhurbaşkanından, Başbakandan, Yozgatlı Bakanlardan, Milletvekillerinden, Validen, Belediye Başkanından, Siyasi Parti İl Başkanından hülasa yetkili her kimse, bunlardan “Yozgat’a Deniz istemedi.” Yani olması mümkün olmayan bir şeyin Yozgat’a getirilmesini talep etmemiştir.

* * * *

Peki, Yozgat insanı yukarıda bahsettiğim makam sahiplerinden ne istemiştir, hangi taleplerde bulunmuştur (!) Evvela İş istemiştir, sıcak veya soğuk sofrada bir aşının teminini talep etmiştir… Yada kendi başta olmak üzere, kızına, oğluna veya bir yakınına iş talep etmiştir…

Bu veya benzer talepler şimdiye kadar karşılık bulmadığı için Yozgat insanı sürekli hayal kırıklığı yaşamıştır. Yukarıda tarif ettiğim makam sahiplerine güveni kalmamıştır. Yozgat insanı bugün en son seçimlerde tercihiyle, tavrıyla ve davranışıyla “denize düşen yılını kucaklar” sözünün her zaman doğru olmayacağını göstermiştir.

* * * *

Birazdan paylaşacağım haberde olduğu gibi, el ya da dil ucuyla kendisi ile ilgilenildiğini hissettiğinde ne kadar mutlu olmuştur. Bu tespitlerden hareketle “Ali Abi başladı çalışmalara” derken, çiçeği burnunda CHP Milletvekili Ali Keven’in yol çalışmaları ile ilgilenmesi dahi Yozgat insanında mutluluk kaynağı oluyor…

Kamuoyu ile paylaşılan haberin özeti şöyle: Yerköy İlçesine bağlı Akpınar köyündeki menfez sorununu yerinde inceleyen, sorunu ilgili yerlere ileteceğini belirten Ali Keven, “Yerköy Akpınar Köyünde yeni yapılan yolda dere olduğu halde yapılmamış menfez sorununu ve yol sulanmadığı için aşırı toza maruz kaldıklarını ilettiler. Muhtarımız ile birlikte yerinde inceledik. Konuyu İl Özel İdaresi yetkililerine iletip takip edeceğiz. Bunun gibi birçok yerde çalışmalarımız olacak. İşlerimizin takipçisi olacağız. Yozgat’tı karış karış gezip eksiklikleri tespit edip çözüm bulacağız” dedi.

* * * *

Ayrıca Merkez Azizlibağları Köy grup yolu’nda da incelemelerde bulunan Keven çağrıda bulundu: “Yaklaşık 5 km’lik asfalt yol bozulmalardan kaynaklı Nisan ayında kazılmış ancak geçen bunca zamana rağmen yolda herhangi bir çalışma başlamamıştır. Muhtarlarımızla konuyu yerinde inceledik. Ayrıca Azizlibağları Köyü daha önce mahalle statüsünde belediyeye bağlanmıştı. Şimdi bu yolu kim yapacak? Ne zaman yapacak? Bu yol aynı zamanda TMO’ya giden yoldur yani yüksek tonajlı araçlara da uygun bir şekilde sıcak asfalt yapılmalıdır. Yetkililerden biran önce bu sorunun çözüme kavuşturulmasını rica ediyorum.”

Yozgat’ın genel durumunu dikkate aldığımızda İl sınırları içinde yaklaşık 5 bin kilometre yol ağı bulunmaktadır. Dolayısıyla bahsi geçen yerdeki konu sorunlardan sadece birkaçıdır. Genel itibariyle bugün şehrin meydanında bulunan saat kulesi çevresindeki yolun düzgün olmadığını düşünecek olursak, köy yollarını kullanan Yozgat insanın Allah yardımcısı olsun.

 

 

 

  • Cumhurbaşkanının “gönül belediyeciliği” sözü üzerine kamuoyunda yeni dönem için adaylıklarına olmaz gözüyle bakılan Belediye Başkanı!
  • Milletvekili olduktan sonra “danışman kadrosunu” Yozgat’ı ve Yozgatlıyı iyi tanıyan isimlerden kuran Milletvekili!
  • Yakın zamanda kurulan bir sivil toplum kuruluşunun gençlik ayağını oluşturan ekibin yaptığı çalışmalar kadar bir çalışma yapan STK Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.