""

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:11

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR…

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR…
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesinde neler olup bittiğini ilk okuduğumda pek fazla üzerinde durma ihtiyacı duymamıştım. Zaman çok ilk fırsatta neler olup bittiğini mutlaka yetkiler bir şekilde kamuoyuna açıklar diye düşünmüştüm.

Fakat sonra aradan biraz zaman geçti, ne konuşan ve ne anlatan. Belli ki, bir takım önü alınmaz sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

Böyle olmazsa kuruluş üzerinden 11 yıl geçen bir Üniversite, 108 Devlet Üniversitesi ve 56 Vakıf Üniversitesi arasında 2 yıl içinde ciddi bir şekilde gerileme evresine girsin ki?

Bozok Üniversitesi, Yozgat’ın tek umudu olduğunu bilmeyen var mı?

Yozgat’ta Üniversite olmadan gelişme ve kalkınma olmayacağını her zaman söyledik.

Yozgat’ın sosyal ve ekonomik yönden büyümesinin tek adresi olarak her zaman Üniversiteyi gösterdik.

Bunları söylerken elbette doğru adresin Üniversite olduğunu biliyorduk. Bir süreden beri yaşanan olumsuz durumlar Bozok Üniversitesini diğer Üniversitelerin gerisinde bıraktı.

Bu konuya tekrar döneceğim… Bu arada sahipsiz ve kimsesiz kalan ve her geçen gün güç kaybeden Yozgat’tan biraz bahsetmek istiyorum.

Yozgat İç Anadolu Bölgesinde yerleşim olarak haritanın tam ortasında yer alır. Doğu, Batı, Güney ve Kuzey yer alan hemen her bölgeye aynı uzaklıkta bulunmaktadır.

Gerek ithalat gerekse İhracat yönünden pek fazla bir gelişmenin emaresinin bulunmadığı Yozgat’ın geçim kaynakları bellidir. Coğrafik yapı olarak Konya’dan sonra en büyük toprak bütünlüğe sahip olan Yozgat’ta en son nüfus sayımına göre 415 bin nüfus yaşamaktadır.

Her ne olursa olsun bu şehrin tek umudu yine Bozok Üniversitesidir. Üniversite olmadan Yozgat’ın kendi başına büyümesi, gelişmesi ve kalkınması elbette mümkün değildir.

Buradan hareketle Üniversite konusuna tekrar dönecek olursak, İlçelerin durumlarına ve uygunluklarına göre Yüksek Okullar açarak, şehri kapsama alanı içine almanın alt yapı çalışmalarını sürdüren Bozok Üniversitesi yönetimi, umutları tüketti.

Öğrenciler tarafından son zamanlarda Sosyal Medya üzerinden yapılan bir takım yayınlar, belli ki yaşanan sıkıntıların habercisi durumundaymış.

Fakat bir kimse Üniversitenin zarar görmesini istemediği için toz dahi kondurmak istemedi. Ancak Üniversite Araştırmaları Laboratuarı Bilim kuruluşu en son yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıklayınca takke düştü kel göründü.

Dolayısıyla aynı kuruluş tarafından 2016 yılında yayınlanan sonuç bildirgesi ile en son yayınlanan araştırma sonuçları kıyaslandığında Bozok Üniversitesi memnuniyet verici birçok alanda uzak kaldı. Öğrenciler memnun değil, öğretim görevlileri memnun değil, mezun olan dahi memnun olmadığı bir durum yaşanmaya devam ediyor.

Konuyu ele alırken, fazla detaya girmedim, ilk fırsatta gerekirse daha fazla detaya girerek, bütün yaşanan sorunları olduğu gibi aktaracağım.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.