""

Bu Kampanya Tutar… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:00

Bu Kampanya Tutar…

Bu Kampanya Tutar…
Son Güncelleme :

13 Kasım 2017 - 7:00

El verirsek,

Destek olursak,

Sahip çıkarsak,

En önemlisi,

Bana ne demezsek

Bu kampanya tutar…

Reklam filmini izledim, çok beğendim, harika bir senaryo yazılmış, yazanın da, yapanının da, filmde oynayanın da, ellerine, yüreklerine sağlık.

* * * *

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun hocayla Cumhuriyet meydanında karşılaştım… Ayaküstü sohbet ettik, Kızılay Başkanlığı “uyuşturucu bağımlılığına” karşı mücadele etmek amacıyla çok güzel bir kampanya filmi hazırlamış, izle dedi.

Yeşilay için “Bi’liran var mı?

Reklam filminde kullanılan slogan böyle başlıyor, şu ifadelerle bitiyor; “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek ol”

* * * *

Yeşilay bu kampanyadan elde edilecek gelirle bağımlı gençleri hayata tekrar kazandırmayı hedefliyor.

Bu konuda kamuoyuna yapılan açıklamalarda şu bilgiler yer aldı:  Son yıllarda sokaklarda oldukça sık rastlanan uyuşturucu bağımlıları toplumu derin bir üzüntüye iterken, bu alanda 97 yıldır mücadele eden Yeşilay, “Bi’ liran var mı” isimli bir kampanya başlattı.

Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Yeşilay’ın, kampanyadan elde edeceği bağışlar ile Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ni Türkiye’de yaygınlaştırılacak.

Türkiye’nin en önemli sağlık sorunları haline dönüşen uyuşturucu bağımlılığı, sokaklara yansıyan görüntülerin artması toplumda derin bir üzüntüye neden oluyor. 97 yıldır bu alanda mücadele eden Yeşilay, halkın desteğini yanında hissetmek amacıyla “Bi’ liran var mı” isimli bir bağış kampanyası başlattı. Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara ‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunarak, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile uyuşturucu bağımlılarını hayata kazandıran YEDAM’ların yaygınlaştırılması sağlanacak. YEDAM, uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği veriyor, bağımlının tedavi süreçleri takip ediliyor.

Bağışçıların biliranvarmi.com sitesi üzerinden bağış yapılabilmektedir. Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkat çeken Yeşilay, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Bağışçılar biliranvarmi.com  sitesi  üzerinden 1 ya da YEŞİLAY yazarak 2423’e atılan SMS’ler yoluyla da bağışçılar Yeşilay’a 1 TL bağış yapılabiliyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.