""

BU YATIRIMA ŞİMDİ İHTİYAÇ VAR! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:21

BU YATIRIMA ŞİMDİ İHTİYAÇ VAR!

BU YATIRIMA ŞİMDİ İHTİYAÇ VAR!
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2018 - 7:00

Seçimden sonra hükümet 30 milyar dolarlık yatırımın gelmesini öngörüyor… Ama bu yatırıma bugün, şimdi ihtiyaç var.

Biliyorsunuz bu doların düşmesine sebep olsa da katma değerli ürün üretmedikçe bu kısır döngüden çıkmamıza imkan yok. Hiçbir özelliği ve dahi güzelliği olmayan hatta insanı hasta edecek şekilde İnşaat yaptığımız sürece dışarıdan gelen ürünleri betonun içine hapsedip fakirleşmemizi sürdüreceğiz.  

* * * *

Bizim bunlardan kurtulmamız için tek çıkar yol yurt dışına satabileceğimiz ürünlere ihtiyacımız var… Ancak burada da dikkatli olmamız gereken bir kısım var, susatan su misali. Örneğin internet dağıtımı şirketi kurmak için kredi çektiniz…

İhtiyacınız olan cihazları yine yurt dışından ithal etmeniz gerekiyor. Yine dolara muhtacız. Ama bir yerden başlamamız gerekiyor ve eğer bu konuda Çin ile anlaşabilirsek Çin’den ithal etmemizde fayda var…

* * * *   

Dolara nasıl dur diyeceğiz?

Hükümet seçimden sonra üretime dayalı birçok teşvik açıklayacak… Zaten hali hazırda açıklamış oldukları var, mesela nesnelerin interneti için 4 trilyon hibe veriyordu.

Samsung Türkiye Genel Müdürü bir açıklamasında Güney Kore’nin nasıl kalkındığını anlatmıştı. Onlarda ilk 15 yıl inşaat ile başladılar, daha sonra katma değerli ürünlere geçtiler… İğneden ipliğe liste yapıp, neyi nasıl üretebilirsin seferberliğine başladılar.

* * * *

Şimdi bizim de Yozgat olarak yapabileceğimiz şeyler var…

Yozgat TSO ve işadamları dernekleri öncülüğünde çalıştaylar başlatabiliriz. Ama geçmişte yapılanlar gibi olmayacak. Daha böyle ayağı yere basan. İhracat yapan kimler var? OSB’de birkaç bildiğim firma vardı. Mesela Garanti, Erensan, Eren Çorap aklıma ilk gelen bunlar…

* * * *

Öyle durduk yere veya oturduğumuz yerden “Yozgat Marka Şehir olsun” demekle olmaz… Marka Şehir olmak için alt yapı lazım. Şimdi soralım: Alt yapımız var mı? Yurt dışından ya da başka şehirlerden gelen yatırımcılara bir şeyler vermeden hiçbir şey olmaz. Yatırımcı bir şeyler kazanacaksa tercih yapar…

Seçimden sonra üretime dayalı çok ciddi teşvikler açıklanacak, ben olsam elimdeki inşaatları biran önce satar ve ne üretebilirim diye düşünürdüm. Hazırlıksız yakalanmamak gerek. Doları bozdurduğumuzda yada bankadaki mevduat hesabıma güvenerek değil “Yozgat adı her ne olursa olsun bir şeyler üretmeye başladı” haberleri duyduğunuzda bu işi halletmişiz demektir.

  • Seçim çalışmaları sırasında şehrin hassas ve sinir uçlarına dokunarak, yapacaklarını anlatan Milletvekili adayı!
  • Her gün olmasa dahi hafta bir hakkında bir takım eleştiriler yapılarak, yanlış yaptığı bazı işler hatırlatılan Başkan!
  • Yozgat’tan Milletvekili adayı olduğunu unuttuğunu afiş ve broşür işlerini Ankara’ya yaptırtan Milletvekili adayı!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.