""

DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYEBİLMEK « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:09

DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYEBİLMEK

DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYEBİLMEK
Son Güncelleme :

09 Kasım 2017 - 7:00

Bu şehirde küçük hataları büyük yanlış işler gibi eleştirdiğimiz kadar, güzel olan doğru işlere de alkış tutmayı ne zaman öğreneceğiz çok merak ediyorum.

Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemedikçe bu şehirde düzgün iş yapanların ve doğru işlerin sayısının artmayacağını şimdiden söylemek isterim.

* * * *

Yozgat Neden bu duruma geldi?

Bu sorunun cevabını aslında herkes çok iyi bilmesine karşın insanlar nefsinin esiri olduğu için maalesef üstüne konduramıyor…

Dolayısıyla soruya, soruyla şöyle cevap vereyim: Böyle düşünmeme sebep şimdiye kadar siyasetçi, sivil toplum temsilcileri O kadar çok yanlış işler yapmamış olsaydı Yozgat bu durumda olur muydu? * * * *

Vaktim müsait olduğu için ilk defa geçen hafta Yozgatspor maçını izlemeye gittim… yanımda oturan iki arkadaşın sohbetine kulak misafiri oldum… Yukarı da anlattıklarım ve şuan anlatacaklarım sohbetten geriye kalanlardır.

Devam edelim yani şimdiye kadar doğru yapılanları destekleyenler kendilerine “yalaka” denilmesinden, yanlış işleri eleştirenlerde “muhalif” denilmesinden çekindiği veya kaçındıkları için bu şehir sesli düşünme yeteneğini kaybetti.

Yozgat halen bu düşüncenin etkisinde kaldığı için sıkıntı çekmeye devam ediyor… Doğru yapılan işlerin altında muhalif istemezliği kendini gösterirken, yanlış işlerin gerisinde de zaten iyi niyet olmaz fikri sabittir.

* * * *

Şimdi Yozgat’ta son zamanlarda bir takım değişimler ve dönüşümler devam ediyor…

Bunlar neler maddeler halinde sıralayacak olursak; Bir Çevre yolundan bahsediliyor… Büyük cami çevresinden başlatılan Şehir merkezinde cadde ve sokaklar yeniden düzenleniyor… Bazı yollar trafik akışına kapatılırken, bazı yollarda trafiğin rahat seyri için genişletme çalışması devam ediyor… Şehir hastanesi için yapılan bulvar kış bastırmadan sonunda tamamlandı… Pazarcı esnafı için yeni yer hazırlandı… Karayolları Şube Müdürlüğü yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor… Devlet Su İşleri Müdürlüğü için yapılacak müstakil bina çalışması için haber bekleniyor… Valilik yeni binasına taşınmak için adeta gün sayıyor… Belediyenin yeni Yozgat kurma çalışmaları devam ediyor… Köy konumundan mahalle yapılmaya çalışılan yerleşim alanlarında halen tezek kokusu gelemeye devam etmesi buralar gerçek bir mahalle olması için daha çok çalışma bekliyor.

* * * *

Konuyu tamamlayacak olursak… Bütün bunların fiziki ve estetik bakımından iyi ya da kötü faydalarını veya zararlarını zamanla hep birlikte göreceğiz.

Ama şu var ki; sözün başında ifade ettiğim üzere öncelikle insanların fikirlerini söylemeye müsaade etmenin yolları açık olmalıdır. İnsanlar doğruya doğru derken, “yalaka” yanlışa yanlış derken de “muhalif” gözüyle bakılmaktan vazgeçilmelidir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.