""

HOŞ GELDİN KIŞ… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:48

HOŞ GELDİN KIŞ…

HOŞ GELDİN KIŞ…
Son Güncelleme :

23 Kasım 2017 - 7:00

 

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte evvelsi gün Yozgat’ta mevsimin ilk karı yağdı.
Sabaha karşı etkili olan ve aralıksız devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü…

Pastırma sıcakları zamanı geçti, bu saatten sonra yaz gelmez, kış mevsimi etkisini giderek artıracaktır. Kar yağışının ardından dün çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ettim, sosyal medyadan kış mevsimi ile ilgili yorumlara göz gezdirdim…

* * * *

Bu durumu kimileri, “kar, kış, kıyamet…”

Kimileri, “beyaz esaret…”

Kimileri, “felaket…”

Kimileri de, “bereket…” olarak görüyor…

* * * *

Vatandaş diğer taraftan da, “Allah odunu, kömürü, yiyecek ekmeği, içecek suyu, başını sokacak sıcak yuvası olmayanlara, yazıda, yabanda kalanlara yardım eylesin” diye hayır dualarını da eksik etmiyor…

Kışın gelmesiyle mutlak surette ihtiyaçlar da arttı, imkanı olan için sorun değil ama ya imkanı olmayan ne yapar…

İşte bu durumda olanlar için yardım kuruluşları devrede, bir de gizli kimsenin bilmediği ya da görmediği yardım gönüllüleri, vicdan sahipleri var…

* * * *

Birkaç günceydi… Yatsı namazından sonra bir mekanda çay içmeye davet edildim, bir süre sonra birkaç arkadaş geldi, biraz oturduk sonra birkaç arkadaş daha geldi, hep birlikte sohbete geçti…

Sohbet kısa sürdü, sonra “vakit geldi, haydin bismillah dediler ve hep birlikte kalktılar…” Mekan sahibine sordum… “N’oldu, nedir bu böyle şimdi” dedim.

Anlatılanların özeti, yardım gönüllüleri karanlık bastığında ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp, çam sakızı-çoban armağanı bir şey bırakmak için yarış halindeler.

* * * *

Bu arada Kurumlar tarafından kış tedbirleri ile ilgili açıklamalar yapıldı…  Bu açıklamayı vermeden önce birkaç hususa dikkat çekmek isterim… Yollar yine buz pistine döndü, kayan, birbirine çarpan basit rampada yola kalan araçlar dikkatleri çekti. Lise Caddesi başta olmak üzere yaya kaldırımlarda buzlanmaya karşı gerekli tedbirler alınmadığı için düşen, kolunu bacağı kıran insan manzaraları haberlere konu oldu.

Bunlar yaşanırken ne gibi tedbirler alınmış bir de bu haberlere bakalım konuyla ilgili ilk açıklama Yozgat Belediyesinden geldi… Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan 18 araç, 120 personel ile 3 bin ton tuz ve kum stokuyla kışa hazır olduklarını söyledi.

Geçen yıllarda verilen mücadeleden dolayı yeteri kadar tecrübesi bulunan Yozgat Belediyesi, bu yılda tedbirleri erken alarak, bir sorun yaşanmaması için gerekli adımları erken attı.

* * * *

Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı” başlığı altında düzenlenen toplantıda kış hazırlıkları ve alınacak önlemlere yer verildi. Bu hususta 7 gün 24 saat kış şartlarıyla mücadeleye hazır olduklarını söyleyen Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan,”18 tane karla mücadele aracımız var. Greyder, bıçaklı kar küreme aracı ve yükleyici aracımız bulunuyor. Bunun haricinde kamyonlarımızla da mücadeleye destek olacağız. 3 bin ton karla mücadelede kullandığımız karışık tuz ve çakıl var. Bu yıl yollarda tuzu az kullanıp çakıl ve kumu fazla kullanacağız. Vatandaşımızın can güvenliğini düşünüyoruz. Ancak kazalara sebep olacak durumlarda mecbur kaldığımız yerlerde tuzu kullanacağız. Yaklaşık 120 personel ile karla mücadele edeceğiz. Mücadelemiz 7 gün 24 saat devam edecek. 10 ton soliyonumuz var. Vatandaşın yoğun olarak kullandıkları yerlerde bu solisyonlar kullanılacak” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.