""

HÜKÜMETE ÇAĞRI « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:40

HÜKÜMETE ÇAĞRI

HÜKÜMETE ÇAĞRI
Son Güncelleme :

16 Eylül 2017 - 7:00

Yimpaş’a bilerek ya da bilmeyerek parasını kaptıranlar evvelsi gün Yozgat’taydı…

Yapılacak genel kurul toplantısının daha önceden haberi almış olacaklar ki, bir grup genel kurulun yapılacağa yere gelip haklarını aradılar.

Yimpaş olayı üzerine bugüne kadar çok şeyler yazıldı, çok şeyler söylendi. Taraflar kendilerine göre haklı olduklarını her platformda savunmanın mücadelesini verdi.

Para verenler faize bulaşmamak için Yimpaş’ın verdiği kâr paylarını gözeterek para yatırdıklarını savundu.

Yimpaş ise, para yatıranları kâr/zar ortaklığı ile kendilerine ortak aldıklarını savundu. Herkes halkı ama ortada bir yanlışlık olmasına rağmen yıllardır suçlu bulunup gereği yapılamadı.

Bir hikâye vardır bilirisiniz Baba evladını bir iş için gönderir; evlat gittiği yerde yakaladığı hırsızı babasına götürmek ister. Evlat babaya seslenir; -Baba bir hırsız tuttum. Baba cevap verir-tut kolundan getir der. Evladın cevabı enteresandır kolunu tuttum ama gelmiyor der. Baba tekrar karşılık verir -O zaman bırak sen gel der. Evlat beni de bırakmıyor der. Hikâyenin sonu bellidir. Maalesef gelinen nokta itibariyle atsan atılmıyor, satsan satılmıyor noktasındalar.

En son yapılan genel kuruldan biraz bilgi vereyim: Genel kurul toplantısı çok sayıda güvenli görevlisi ve Emniyet mensuplarının bulunduğu bir ortamda yapıldı.

Kavga ya da gürültü çıkmasını önlemek için alınan tedbirler en üst noktada olması oldukça dikkatleri çekiyordu.

Fakat daha önceden yapılan birçok genel kurul toplantısında olduğu gibi bu seferde yeterli çoğunluk sağlanamadı. Genel kurul için yapılan onca masraf bir kez daha boşa gitti.

Bu duruma tepki gösteren hisse sahibi isimler ise, karşılarında Yimpaş Holding yöneticilerini görmek istediklerini ve yöneticilerin her genel kurula vekil göndermek suretiyle hissedarlardan kaçtıklarını iddia etti. Hissedarlar adına mağaza önünde açıklamalarda bulunan bir holding hissedarı, Genel kurul her zamanki gibi oldu. Dursun Uyar Bey’in ve Yimpaş yönetiminin istediği gibi oldu. Çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle genel kurulu ileri tarihe ertelediler. Burada yöneticilerden, Yimpaş Holding adına bir fert olarak kimseyi görmedik. Ne başkanı, ne muhasebecisini, ne denetleme kurulundan birisini, hiçbirini göremedik diyen hissedar, genel kurulda konuşan Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü personeli olan Hakem Heyeti’nin yaptıkları inceleme ve girişte atılan imza sayısına göre, kongre yapılması için imzaların yetersiz olduğunu tebliğ ettiklerini söyleyerek,  “İkinci bir toplantıya, Yimpaş Holding yöneticilerinin karar verip, mektupla hissedarlara bildirileceğini söyledi. Bundan dolayı bu toplantının bugün çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle yapılamayacağını söylediler. Biz holding zedeler ise karşımıza herhangi bir yönetici bulunsun ve gerekli açıklama yapsın istiyoruz dedi.

Hissedarlar adına söz alan ve kendilerini ‘Yimpaşzede’ olarak tanıtan hissedar, hükümete de çağrıda bulundu. Avrupa’dan ve Türkiye’nin değişik vilayetlerinden gelen mağdurlar olduğuna dikkat çekti. Avrupa ve Türkiye’nin değişik vilayetlerinden gelen insanlar var burada. Yimpaş yöneticileri için ve hükümet için bu ayıp bir şeydir. Burada hükümet bizi gündemine almıyor da ne zaman alacak?

Sohbete başlarken dediğim gibi Yimpaş meselesi uzun hikaye bu hikayenin kolay kolay bitmeyeceği muhakkaktır. Hayat devam ettikçe bu köprünün altından daha çok sular akar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.