""

KAZIM BAŞKANIN ŞANSI VAR MI? « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:18

KAZIM BAŞKANIN ŞANSI VAR MI?

KAZIM BAŞKANIN ŞANSI VAR MI?
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2018 - 7:00

Bir hatırlatma ile sohbete başlayalım… Genel seçimler geri de kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar akşamı ilk sonuçların gelmesinin ardından Huber Köşkü önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, “Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da, inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle Cumhur İttifakıyla çözmenin gayreti içinde olacağız.” dedi.

Sayın Erdoğan bu açıklamayı şu sebeple yaptı. Türkiye genelinde kendi oyunun partisinin oyundan yüksek olduğunu tespit ettikten sonra aralarında Yozgatın da bulunduğu 30 İl de AK Partinin oyunda düşüş yaşanmasının ana nedenleri araştırmak için özel ekipler gönderdiklerini ve gelen raporları bizzat ben inceleyeceğim dedi. Bilindiği üzere AK Parti 24 haziran seçimlerinde bir önceki seçim sonuçlarına göre 7 puan geriledi.

* * * *

AK Partiye göre, 1 Kasım 2015 seçime göre yüzde 10 oy kaybı yaşanan İller şunlar; Aksaray, Kırıkkale, Yozgat, kayseri, Bayburt, Konya, Düzce, Ordu, Adıyaman, Sivas, Malatya, Niğde, Erzurum, K. Maraş, Kütahya, Erzincan, Elzağ, Samsun, Şanlıurfa, Iğdır, Gümüşhane, karaman, Osmaniye, Hatay, Bolu, Rize, Trabzon ve Gaziantep olarak sıralandı.

Bu tespitten sonra en önemli konu üzerinde bir açıklama daha yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yönetim sistemiyle ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, 24 Haziran seçimlerinde verilen vaatlerin aşamalarını takip edecek.

* * * *

Erdoğan’ın oluşturacağı proje ekibi eylül ayında başlatılacak yerel seçim süreciyle birlikte vaatlerin gerçekleşme oranını, halkın memnuniyet düzeyini ve gelen önerileri Erdoğan’a rapor edecek. Erdoğan, bu kapsamda bakanlıklar ve belediyelerin ayrı ayrı yürüteceği projeleri geçmişte 180 günlük eylem planında olduğu gibi Beştepe’de oluşturulan Yatırım Ofisi, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, İdari İşler Başkanlığı’ndaki ekibiyle izleyecek. Teşkilattan ve partiden gelen raporlar da Beştepe’ye iletilecek.

Bu bağlamda Belediyelerin yürüteceği projelerin hayata geçme oranının yerel seçimlerdeki aday tercihinin de etkili olacağı ifade ediliyor. Erdoğan’ın bu süreçte başta Kanal İstanbul olmak üzere üçüncü nükleer santral, Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak millet bahçesi projesi, şehir hastaneleri, hızlı tren projeleri ve milli insansız savaş uçağı gibi projeleri yakından takip edeceği belirtiliyor.

* * * *

Erdoğan’ın mahalli idarelerle ilgili halktan gelen şikâyetler ve önerilerle ilgili kurmaylarından haftalık bilgi istediği vurgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahadan gelen mesaja göre yerel seçimlerde aday tercihinde bulunacağı ifade ediliyor.

Bu bilgilerden hareketle bir de Yozgat’a bakalım… Yozgat’ta Belediye’nin proje bazında yaptığı ve yapmaya çalıştığı çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Bu projeler arasında özellikle Eskipazar ve Şekerpınar mahallelerindeki yol çalışmaları gayet güzel oldu. Fakat tamamlanamayan projelerin başında ise, Otopark, Büyük Cami çevresi Odun pazarı ve Hal binası bulunmaktadır. Sayın Arslan bu projeleri tamamlayamazsa adaylık konusunda sıkıntı yaşayabilir.

 

  • Seçim sonrası teşekkür ziyaretlerinde bulunurken, yaptığı açıklamalarla önemli mesajlar veren Milletvekili!
  • Yerel seçimlerin erkene alınma ihtimalini göz önünde bulundurarak, çalışmalara erken başlayan Siyasetçi!
  • Yurt dışından yatırımcı davet etmek amacıyla yapılan ziyaretlerin Yozgat yönünden faydalı geçtiğini anlatan Bürokrat!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.