""

MESLEK GRUPLARINDAKİ HARKETLİLİK ÜZERİNE « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 05:40

MESLEK GRUPLARINDAKİ HARKETLİLİK ÜZERİNE

MESLEK GRUPLARINDAKİ HARKETLİLİK ÜZERİNE
Son Güncelleme :

18 Aralık 2017 - 7:00

Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Birliğine bağlı 30 civarındaki meslek oda başkanlıkları ve yönetim kurulu için seçim zamanı geldi/çattı…

Bugünden basit bir gözlem yapacak olursak, başlangıç itibariyle sohbeti şöyle sürdürelim… Mevcut yönetim kadroları başlayacak yarışı kaybetmemek için ellerinden gelen her türlü mücadeleyi vermektedir. Fakat yeni yönetime talip olan kadrolarda bu arada boş durmamaktadır, yarışta geri düşmemek için mücadeleye ortak olmaya çalışıyorlar.

* * * *

Son zamanlarda birkaç gündür yukarıda anlattığım gibi gittiğim hemen her mekanda aynı fotoğrafı çekmek mümkündür.

Burada küçük bir parantez açalım ve devam edelim… Meslek Odaları seçimleri tamamlandıktan sonra atılacak ilk adım Birlik Başkanlığı seçimleri olacaktır. Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile süreç devam edecektir.

* * * *

Son olarak Genel ve Yerel yönetimler seçimleri yapılacak süreç tamamlanacaktır. Yozgat’ta esnaf profilini incelediğimizde temsil makamlarının birçoklarında daha önceden seçim dahi yapılmazdı, evrak üzerinde prosedür tamamlanır, ilgili kişiler imzalarını atarak, dosyalar rafa kaldırılırdı.

Bugün gelinen noktaya bakıldığında geçmişle göre durum daha iyi gibi görünse de, henüz istenilen noktada olmadığımız hepimizce malumdur.

* * * *

Bu sebepten dolayı ve demokrasinin gereği olarak, yönetimde katılımcılığı artırmak maksadıyla kurullara talip sayısı bu dönem biraz daha artmış durumdadır.

Aldığım bilgi ve duyumlara göre bazı Oda başkanlıkları için birden fazla adayın göreve talip olduğunu biliyorum.

* * * *

Yine bazı Oda seçimlerinde sistem farklı işlemektedir. Yeni yönetime talip ekipler geçmişten gelen sistemin sağlıklı sonuç vermediğini düşünerek, yapılan her işlemin açık şekilde esnafların gözü önünde yapılmasını istiyor.

Konuyu şu şekilde toparlamak mümkün olacaktır. Yozgat’ın sahipsizliği her ne kadar söz konusu ise, şehrin lokomotifi durumundaki esnaf kesimi de aynı durumdadır.

Dolayısıyla gerek İl adına gerekse esnaflar adına birlik ve beraberlik sağlanması için yukarıda bahsettiğim hususlarda ortak bir nokta bulunmasında fayda vardır.

  • Yaklaşan seçimler öncesinde farklı bir yaklaşım tarzı uygulayarak vatandaşla aradaki buzları eritmeye çalışan Başkan!
  • Kış mevsimi dolayısıyla imkânı olmayan öğrenciler için oyun havası eşliğinde kampanya düzenleyen Kurum!
  • Kış mevsiminde dışarıda kalan sokak hayvanlarına karşı halkın daha duyarlı ve vicdan sahibi olmasını isteyen Yönetici!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.