""

ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAK « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:16

ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAK

ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAK
Son Güncelleme :

24 Kasım 2017 - 7:00

Ne de güzel söylemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

“Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacak”

Bugün özel günlerden birisini yaşıyoruz… 24 Kasım Öğretmenler Günü her yıl olduğu üzere bu yılda çeşitli etkinlikler kutlanacaktır…

Hasta ya da merhum öğretmenlere özel ya da genel anlam içeren ziyaret yapılacak, süslü ifadelerin yer aldığı açıklamalar olacaktır.

Öğretmenleri temsil eden kuruluşlar tarafından günün anısına toplantılar yapılacak, seminerler düzenlenecek, yemekler verilecek, gönüller alınacak…

Sonra, sonrası malum… Bir sonraki, yıla kadar yine herkes kabuğuna çekilecek, hayatlar alışılagelmiş şekilde devam edecektir.

* * * *

Fakat hepimizi yetiştiren Öğretmenleri bu kadar sıradan ve basit şeylerle artık geçiştirmemek lazım… Diyorum ki; vaktimizi bugüne kadar böylesine sıradan ve basit şeylerle geçirmemiş olsaydık, bunlara ayırdığımız zamanı ya da vakti asıl olan sorunları çözmeye ayırsaydık, öyle inanıyorum ki, şuan uğraşılan birçok problem söz konusu dahi olmayacaktı.

Daha açık bir ifade ile Atatürk’ün sözlerine kulak verecek olursak; Atatürk, eğitimin ve dolayısıyla ile öğretmenlerin önemine vurgu yapmış ve ülkemizin gelişmesi, kalkınması için ilk yapılacak şeyin eğitim konusunda yenileşmenin ve gelişmenin olduğuna dikkat çekmiştir.

* * * *

Atatürk, yeni bir ülkenin temellerini atarken birçok alanda devrimler yapmış yenileşmeye gitmiştir. Bunların arasında eğitim alanında yaptığı yenilikler en önde gelmektedir. Bir ülkenin gelişmesi için ilk önce eğitimin muasır medeniyetler seviyesine gelmesi gerektiğini, öğretmenlerin de gelecek nesillerin teminatı ve hazırlayıcısı olacağını vurgulamıştır. Bu nedenle öğretmenlere güvenmiş ve onların ne kadar büyük bir görev üstlendiğini anlatmıştır. “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” derken öğretmenlerin bugün verecekleri eğitimin gelecekte ülkeyi yönetecek olan insanları yetiştireceğini anlatmak istemiştir. Ülke ne kadar eğitimli ve bilgili insanlar ilke dolu olursa ülke de o kadar güçlü olur.

* * * *

Atatürk, her zaman ileri görüşlü bir lider olması ile bilinir. Onun gelecek ile ilgili planları ve projeleri hep ülkesi adına oluşturmuştur. Güçlü bir ülke huzur ve güven içinde bir ülke için öğretmenlere çok güvenmiştir.

Peki, günümüz şartların sorulması gereken ilk soru şu olsa gerekir: Bugün öğretmenlerimize aynı değer veriliyor mu?

İki, güven ortamı ne durumdadır?

Üç, Öğretmenler görevlerini huzur ve güven içinde yapabiliyorlar mı?

Dört, Sosyal ve ekonomik yönden hak ettikleri yerdeler mi?

Son bir soru: Atatürk döneminde olduğu gibi Öğretmenler de bugün aynı durdukları yer de duruyorlar mı?

Bunların hepsi bir tarafa bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin ve bizi yetiştiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, hepsine sağlık ve sıhhat diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.