""

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz işi biliyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 11:19

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz işi biliyor

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz işi biliyor
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2018 - 11:20

Sorgun, Yozgat’ın her zaman en önemli ilçesi olmuştur… Kimilerimize göre çok basit gelebilir ama siyasi ve ekonomik yönden kentin geneline yön verdiği hemen her dönem açık bir şekilde görülmektedir.

Her ne kadar başka yerlerde olduğu üzere Sorgun’da da bir takım istemezlik ya da benzer şekilde fikir ve düşünce hakim gibi görünse de bu durum ilçe menfaatleri söz konusu olduğunda geri planda kalmaktadır.

Konu Sorgun olduğunda hiçbir zaman Merkez’den ayrı düşünmedim. Çünkü Sorgun’da yapılan ya da yapılması planlanan her türlü yerel çalışmaların aynı zamanda Merkeze de yön verdiğini bilenlerdenim.

Bu bakımdan birkaç gün evvel Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz’ün çalışmalarını değerlendirme toplantısı için tarafımıza yapılan davete icabet ettim…

* * * *

Şunu baştan belirtmem lazım Sorgun’da 3 dönem Belediye Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Ahmet Şimşek’ten sonra Belediye başkanı olarak bu makamda profesyonel tecrübesi ve iyi bir ekibi olmayan her kim olursa olsun, bu görevi tökezlemeden yapabilmesi mümkün değildir.

Fakat Belediye Başkanlık görevinde 3 ayı geride bırakan Başkan Murat Gürbüz’ün alt yapısının bu kısa dönem içinde ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalardan güçlü ve sağlam olduğunu söylemeliyim.

* * * *

Burada şöyle bir soru akla gelebilir; Belediye Başkanı Murat Gürbüz 3 ay içinde Sorgun’da hangi çalışmaları yapmış olabilir ki; alt yapısının sağlam ve güçlü olduğu kanaatine vardınız?

Bu sorunun cevabı gazetemizde geniş bir şekilde yer alan haberdedir… Ben burada dikkatleri başka bir hususa çekmeye çalışıyorum… Yazımın girişinde de belirttiğim üzere Belediyecilikte en önemli kural başından beri işin içinde olmayı gerektiriyor.

Dolayısıyla Belediye Başkanı Murat Gürbüz, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in 3 dönem Belediye Meclis üyesi olarak yapılan çalışmaların içinde ve sahada yer almış.  Yine Mühendis kimliğinin yanında ticarette de başarısı olan bir isim olmanın avantajını en iyi şekilde kullanmayı bilmiştir.

Bir başka önemli nokta ise, Belediyecilikte her zaman devamlılık esastır… Bu konuda önemli taşları yerinden oynatmadan, devam eden çalışmaları tamamlamak ve yeni çalışmalarla vatandaşa hizmetler sunmak fevkalade önemlidir.

Yani konuyu toparlayacak olursak, Başkan Gürbüz, kendinden önce görev yapanların yaptıklarını yıkmamış, yok etmenin çabasında olmamış, gördüğü işler üzerinde eksik ya da noksanları tamamlarken, yeni çalışmaları da hazır ekiple birlikte yapmanın gayretini veriyor…

Demem o ki, Başkan Murat Gürbüz’ü dinlerken, gördüğüm birkaç noksanlıkları toplantı sırasında anlattım ama daha konuşulacak birçok husus olduğunu, bu hususlar giderilmesi halinde Sorgun yeni dönemde de Gürbüz ile yoluna devam edebilir.

  • Sivil toplum örgütleri ile seçimden sonra birkaç kez toplantı yapması ilerleyen zaman içinde yeniden aktif bir göreve geleceği yönünde yorumlanan Milletvekili!
  • Yaz dönemi içinde köyde yaşayan çocuklar için özel çalışma yaptırarak, bu çocuklara sinema keyfi yaşatan Bürokrat!
  • Doların yükselmesi karşısında yaşanan ekonomik sıkıntı karşısında kampanya başlatarak, bir maaş bağışta bulunmayı teklif eden Parti!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.