""

Takımların Saha Problemi! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:18

Takımların Saha Problemi!

Takımların Saha Problemi!
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2022 - 16:27

Yozgat’ta şu anda 16 tane futbol kulübü var.

Bunlar;

Yozgatspor 1959 FK

Yozgat Belediyesi Bozokspor

Kalan 14 amatör takım bu şehrin çocuklarının yer aldığı futbol kulüpleridir. Yozgat’ta sorun olan her bir konuyu bu köşeden duyurmaya çalışırken, çözüm önerilerini de aynı şekilde sunarak, niyetimiz sorunların çözülmesine katkı sunmak olduğu daha net anlaşılsın istiyorum.

Yozgat Şehir stadının yeni bir yere yapılması ya da yenilenmesi konusu dönemin valisi Kemal Yurtnaç zamanında gündeme gelmişti.

Bu konuda bütün STK temsilcileri, siyasi parti mensupları ve bürokratların hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı.

Katılımcılar Yozgat Şehir Hastanesinde kahvaltı yaptıktan sonra toplantı salonuna geçildi. Dönemin Milletvekillerinin de hazır bulunduğu o toplantıda söz dönüp dolaşıp, şehir stadyumu konusuna gelince niyetler ortaya döküldü.

Katılımcıların önemli bir kısmı bürokrat olduğu için niyetlerini her ne kadar açıkça ifade edememiş olsalar da Yozgat spor tesisleri bakımından yıllardır alt yapı eksikliği yaşadığını herkes bilmesine rağmen sessiz düşünenler şehir stadının başka bir yere yapılmasını arzu etmekteydiler.

Sessiz düşünenlerinde sesi olmak adına söz alıp, şunları ifade etmiştim:

“Yozgat’ın sportif tesisler bakımından alt yapı eksikliği yaşadığı konusunda hemfikir olduğumuzu burada görüyorum. Ancak şehir stadı yıkılıp, yerine yapılması ya da bir tadilat görmesi için yapılacak harcamanın doğru bir yaklaşım olmadığını buradan ifade etmek isterim. Devletimiz Yozgat’ta sportif tesis eksikliğini gidermek için bir plan ve proje yapmak niyetindeyse bunun karşılığı böyle olmamalıdır.

Şehirde bu sorunu kökünden çözmenin yolu içinde stadyum olmak üzere sporun her alanını kapsayacak, bir sportif kompleks yapılmalıdır, bunun da yeri şehre yakın bir bölgede uygun arazi bulunup, yapılmasıdır” dedim.

Cevap olarak, Valilik ve Spor İl Müdürlüğü bu konuda uygun bir yer bulunamadığı için şehir stadını tadilat ya da yeniden aynı yere yapmak istediklerini belirtmişlerdi.

Bu niyet üzerine Hizmet İş Sendikası Başkanı Ferman Zararsız, söz alarak bir teklifte bulundu. Üniversitesinin yanında Divanlı mahallesinde uygun arazinin olduğunu köy halkı olarak bu arazinin talep edilmesi halinde bedelsiz olarak verileceğini ifade etmişti.

Bu hikayeyi neden anlattığımı izah edeyim… Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in Çamlık gazetesinde Yozgat’ın saha problemine çözüm aradıkları açıklaması dikkatimi çekti. Haberde tek sahanın yetersiz kalması ve dış sahanın takımların yükünü kaldırmadığı vurgusu yapılmaktaydı.

Milletvekili Başer, Spor İl Müdürlüğü ile bu konuda bir çalışma yapıldığını, uygun bir yer bulunması halinde kapsamlı bir spor kompleksi yapmayı planlandıklarını söylemiş.

Bu bugünün değil, yukarıda da ifade ettiğim üzere yılların çözüm bekleyen sorunudur. Bir Yozgat karşı çıkmış olsa da siyasi idare şehir stadı mevcut yerine yaptırmış olsa da sorunun bugün daha net anlaşıldığı ortaya çıkmıştır.    

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.