""

Tedbir alınmazsa sorun büyük « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:46

Tedbir alınmazsa sorun büyük

Tedbir alınmazsa sorun büyük
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2021 - 18:06

Bulaşlar her geçen gün artarak devam ediyor, günlük vaka sayıları iki haneli rakamlarla karşımıza çıkmaktadır. Covit-19’a bağlı yaşanan sorunların ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam etmesine karşı uzmanların aşı olmayan vatandaşları uyarması dikkat çekmektedir.

Covit-19 karşı mücadelenin en etkili silahı öncelikle aşı olmaktan geçerken, maske takmak ve mesafe kurallarından vaz geçmemek olarak gösterilmektedir.

Ülkemizde farklı sebeplerden dolayı ekonominin zayıfladığına bağlı olarak, yaklaşık iki yıldır yaşanan salgın hastalıkla mücadeleye karşı alınan tedbirler de ekonominin kan kaybetmesini tetiklemiştir.

Hükümet tarafından yayınlanan “tasarruf tedbirleri” genelgesi basın camiasını zor günlerin beklediğinin en önemli habercisi olmuştur.

Birçok alanda alınan yanlış karar ve yönetim şekli ülkenin ekonomisini olumsuz şekilde etkilemeye devam ederken, salgın hastalık ise, yaşanan olumsuzluklara kılıfı olarak karşımıza çıkmıştır.

Bu ve benzer sebepler nedeniyle iki yıl içerisinde binlerce esnaf kepenk kapatmak zorunda kalırken, birçok esnafta iflasın eşiğinde gün saymaktadır.

Bu anlattıklarımın her birisi başta ülke olmak üzere toplum bütün kesimlerinin ayrı ayrı etkilendiği sorunlardır.

* * * *

Ancak daha önemlisi ve gelecekte bütün toplumu yakından ilgilendiren çok önemli bir sorun (!) daha karşımıza çıkmaktadır.

Ab-ı hayat dediğimizde insanın ilk aklına “su” gelmektedir. Dolayısı ile son yıllarda dört bir tarafı denizlerle çevrili ülkemizin özellikle iç kesimleri başta olmak üzere önemli kesiminde mevsimlerin kurak gitmesi nedeniyle büyük ölçüde “su” sorunu yaşanmaktadır.

Yozgat merkezdeki su rezervlerimiz her geçen gün önemli miktarlarda azalmaya devam ederken, bu durumdan dolayı ilgili kurumların yöneticileri kara kara düşünmektedir.

Yozgat yıllardır su ihtiyacını Arapseyfi bölgesinde bulunan kuyulardan temin etmeye devam etmektedir. İlave olarak birkaç yıl önce yapılarak faaliyete geçen Musabeyli Cemil Çiçek barajı şimdilik şehrin su ihtiyacını karşılamaktadır.

Ancak Sorgun ve Akdağmadeni İlçelerimizde ise durum daha vahim bir noktaya gelmiştir. Zaman zaman su kesintisi yapılmak durumunda kalan bu ilçelerimizde vatandaş zor günler yaşarken, Belediyeler ise, bu duruma kalıcı bir çözüm bulmak için su arayışlarını sürdürmektedir.

Yöneticilerin bu konuda elinden gelen çabayı gösterdiğini düşünerek, vatandaşında sorunu çözmeye yardımcı olması için üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir.

Bu bağlamda gelecekte bir damla suyun ne kadar kıymetli ve değerli olduğu bilinci ile suyu kullanırken, hem tedbir hem de tasarrufa daha çok dikkat edilmesinde büyük fayda vardır.

Bu sorunu çözmenin ya da daha büyük bir sorun ile karşı karşıya kalmayı engellemenin en önemli kuralı tedbir ve tasarruftur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.