""

Yeni dönem Yozgat için neden bambaşka olacak? « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:57

Yeni dönem Yozgat için neden bambaşka olacak?

Yeni dönem Yozgat için neden bambaşka olacak?
Son Güncelleme :

07 Haziran 2018 - 0:00

Cevabı merak edilen bir soru karşımıza çıktı… AK Partinin seçim bürosunun evvelsi gün açılışı yapıldı…

Burada vatandaşa hitap eden Bekir Bozdağ’ın konuşmasından bir bölümünü buraya taşıyalım sonra üzerine konuşalım: “…Cumhuriyetin 100. Yılı geldiğinde eğitim üsleri tamamlanmış, havalimanı bitmiş, hızlı treni bitmiş, BSK asfaltları tamamlanmış, köy yolları asfaltla buluşmuş yepyeni bir Yozgat var karşımızda. Bolluk, bereket ve kalkınmanın daha da arttığı yıllara hep beraber gireceğiz. Birlikte koşacağız, birlikte kazanacağız, birlikte Yozgat’ı daha iyi bir noktaya taşıyacağız.

Yozgat büyüsün diye gecemizi, gündüzümüze kattık. Yozgat’ın İlçelerini, Mahallerini, Beldelerini, esnafını unutmadık. İyi şeyler yaptık. Daha iyilerini de Allah’ın izni ile yine bu kardeşleriniz yapacaktır. Biz her şeyi dört dörtlük yaptık, hiç eksiğimiz yok demiyoruz. Eksikliklerimiz elbette olabilir. Yapamadıklarımız da olabilir. Eksiklikleri tamamlarsa yine AK Parti tamamlar. Yapılamayanlar varsa yine onları AK parti yapacaktır. Yozgat için ter dökmeye devam edeceğiz.

Bütün köy yollarını kaplama asfalttan, sıcak asfalta çevireceğiz. 5 yıl hedef koyduk. Önümüzdeki 5 yılın sonunda köy yollarımız sıcak asfaltla buluşmuş olacak.”

* * * *

Önce bir tespitte bulunalım: AK Partililer eleştirilmeyi şimdiye kadar sevemediler, birde bu huylarından vazgeçseler o zaman işleri daha kolay olacak ve vatandaş karşısında bu kadar sıkıntıya düşmeyecekler…

Şimdi AK Parti döneminde yapılan hizmetler bellidir… Allah için Üniversite başta olmak üzere Yozgat’ın hemen her köşesinde en az birkaç yatırım bulunmaktadır.

Fakat en önemli gerçek şu ki; bu yatırımlar yapılırken, 16 yıllık bir süreç geride kaldığını unutmamak lazım değil mi? 16 yıl içinde Yozgat bu yatırımları alırken, AK Partiye daha az destek veren İller nereden nereye gelmiş, bunları konuşmak lazım…

* * * *

AK Partinin Yozgat’a yatırımlarını inkar edenin, bu hizmetler elbette gözüne durur… Ama şu var ki; bu kadar hizmet ve karşılığında aktarılan kaynaklar Yozgat’ta doğru şekilde kullanılmamıştır. Bu kaynaklar doğru şekilde kullanılmış olsaydı Yozgat bunu inkar etmeyeceği gibi, gelişmede ve kalkınmada geri kalan İllerin başını çekmezdi değil mi?

Şimdi “Yeni dönem Yozgat için neden bambaşka olacak” diyenlere vatandaş adına sormak istiyorum: Yozgat bugün halen sizce neden göç vermeye devam ediyor hiç düşündünüz mü?

Bana göre bu sorunun cevabı çok basit ama asıl cevabı muhatapların vermesi daha doğru olur. Çünkü bugün Yozgat halen göç veriyorsa en önemli sebep insanlar doğdukları yerde geçim sıkıntısına bir çözüm bulunamadığı içindir.

Sonuç olarak yeni dönemde Yozgat’ın ben de bambaşka bir şehir olmasını isterim… Mesela göç durmuş olsun, tarıma dayalı sanayi kurulsun, işsizlik sorunu istihdam alanlarının artmasıyla çözülmüş olsun, Merkezin bir eli Sorgun’da diğer eli Yerköy’de olan büyük bir şehir olsun… İşte o zaman Yozgat yeni dönemde bambaşka bir şehir olur.

 

  • Milletvekili adayları ile yaptıkları çeşitli ziyaretlerde kendini tutamayan her fırsatta adaylardan daha çok söze giren Partili!
  • Bu seçim döneminde farklı bir çalışma yaparak, vatandaşa bu yollarla ulaşmakta zorlanmayan parti!
  • Yurt dışından gelen misafirlerin getirdiği hediyeyi takarak, kendine yakışıp yakışmadığını merak eden Bürokrat!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.